Mléčná rýže domácí.
Domácí mléčnou rýži dělám,když mi zbude uvařená rýže a už není co k ní.
Neznám ovšem přesný recept,váhy a přesné množství,byl to jednou takový můj pokus,prostě podle množství rýže-uvařené,přidám mléko,špetku soli, a dám vařit,chvilku ji povařím,aby dobře změkla,-ovšem pozor,ne moc dlouho,jen krátce v tom mléce, aby se nepřipálila. Mezitím si rozmíchám v hrnku v mléce jakýkoliv pudink-dle požadované příchutě-mandlový,karamelový,jahodový,kokosový,a jiné. Vleju do rozvařeného mléka s rýží,a míchám do zhoustnutí,nechám minutku přejít varem,až nakonec přidám cukr-dle chuti,a naleju do připravených misek. Může se dát na dno různé ovoce,nebo přidat až ke studenému nahoru. bezva sváča pro děti,ale i dospěláci si smlsnou. brala si to dcera i do školy na sváču,když jsem jí to dala do malé uzavíratelné krabičky.