Paštičky z vepřového masa
16. 4. 2009
Paštičky z vepřového masa
50 dkg vepřového masa sůl a mletý bílý pepř 2 menší vejce 5 dkg slaniny 10 dkg housky 3 lžíce bílého vína kůra a šťáva z čtvrtiny citronu 10 dkg másla 10 dkg hladké mouky 1 žloutek
Libové upečené nebo udušené vepřové maso umeleme na masovém strojku a osolíme. Pak do něho zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu, citronou kůru a šťávu, celá vejce, v bílém víně nebo ve vodě namočenou housku a mletý bílý pepř. Hmotu vypracujeme na pomoučeném prkénku, uděláme malé válečky, které zabalíme do čtverečků nakrájených z máslového těsta (do těsta vypracujeme máslo, hladkou mouku, žloutek, sůl a citronovou šťávu a necháme 15 minut stranou). Takto upravené válečky složíme na suchý plech, potřeme vajíčkem a upečeme v horké troubě. Pak je složíme na mísu a ozdobíme dušenou brukví, špenátem apod
50 dkg vepřového masa sůl a mletý bílý pepř 2 menší vejce 5 dkg slaniny 10 dkg housky 3 lžíce bílého vína kůra a šťáva z čtvrtiny citronu 10 dkg másla 10 dkg hladké mouky 1 žloutek
Libové upečené nebo udušené vepřové maso umeleme na masovém strojku a osolíme. Pak do něho zamícháme na kostičky nakrájenou slaninu, citronou kůru a šťávu, celá vejce, v bílém víně nebo ve vodě namočenou housku a mletý bílý pepř. Hmotu vypracujeme na pomoučeném prkénku, uděláme malé válečky, které zabalíme do čtverečků nakrájených z máslového těsta (do těsta vypracujeme máslo, hladkou mouku, žloutek, sůl a citronovou šťávu a necháme 15 minut stranou). Takto upravené válečky složíme na suchý plech, potřeme vajíčkem a upečeme v horké troubě. Pak je složíme na mísu a ozdobíme dušenou brukví, špenátem apod
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář