Roštěnky na víně :
Roštěnky na víně :
4 hovězí roštěnky
1 cibule
1 větší mrkev
1 plátek citronu i s kůrou
1 červená paprika
2 lžíce kečupu
1 lžička rybízového džemu
1 dl červ.vína
1 lžička celého pepře
1O kuliček nového koření
olej
mletý pepř, cukr, sůl
zelená petrželka
4 vejce
Roštěnky osolíme a opepříme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme plátky a po obou stranách zprudka opečeme.Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, proužky papriky, plátek citronu, pepř a nové koření, podlijeme, vmícháme kečup a pod poklicí dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme.Pak maso vajmeme, šťávu zředíme vínem, vmícháme džem a lžičku cukru, povaříme do zhoustnutí na poměrně malé množství šťávy.Na talíř dáme plátek roštěnky, přelijeme šťávou, na to dáme volské oko a zdobíme petrželkou.Přílohy :knedlíky,brambory,rýže,těstoviny..